/  Новини   /  Интервю с Даниел Златанов: До 60% от оборота на компанията се генерират от лоялните клиенти

Интервю с Даниел Златанов: До 60% от оборота на компанията се генерират от лоялните клиенти

Даниел Златанов е специалист стратегически партньорства и афилиейт маркетинг в онлайн туристическата индустрия, с повече от 7 години опит, натрупан в Booking.com и Rentalcars.com, които заедно са част от Booking Holdings Inc. Пряко отговорен е за развитието на стратегическите партньорства на двете компании за териториите на Русия, Източна Европа и страните от бившия Източен блок.

Чрез интегриране на различни маркетингови инструменти, успява да развие както директните продажби, така и продажбите, генерирани чрез програмите за лоялност.

👉 Може да научите повече по време на лекцията на  Даниел на тема „Как програмите за лоялност влияят върху продажбите?“ на 6.04., от 16:00 до 16:30 часа, в зала Keynote.

Какво не знаем за програмите за лоялност в туризма?

Програмите за лоялност се развиват с изключителни темпове в световен мащаб и българският бизнес не бива да пренепрегва тези тенденции. Добре изработената програма може чувствително да увеличи продажбите, като същевременно и увеличи лоялността сред клиентите.

Според различни проучвания, до 60% от оборота на компанията се генерират от лоялните клиенти или тези, които правят втора, трета и т.н. поръчки, така че всяка компания трябва да има особен фокус върху тези клиенти.

Какви са последните тенденции в онлайн туризма, които българският бизнес трябва да следи?

Като много активен потребител в областта на онлайн туризма, ежедневно използвам множество услуги от различни доставчици. На пазара съществуват компании, които същественно се отличават от конкурентите си, т.к. са основно фокусирани върху следното – високо ниво на обслужване (да получиш обслужване от авиокомпанията през whatsapp или facebook messanger вече е стандарт), frictionless (безпроблемно използване на услугата) и мобилни решения (онлайн резервация, чекин, мобилни плащания и т.н.).

Допълнително бих добавил bleasure пътешествениците – това са хората които пътуват по бизнес, но същевременно се възползват от времето си прекарано в дестинацията за разглеждане на забележителности или се отбиват в местните заведения за да опитат типичната за страната кухня.

Много от международните компании имат политики, които насърчават подобен вид командировки, което по своему води и до увеличаване лоялността на служителите.

Върху какво трябва наблегне българският турзъм през 2019 г.?

Българският туризъм се разви изключително много за последните няколко години, има доста компании които предоставят обслужване на изключително високо ниво, като същевременно се стремят да са “в крак” с тенденциите.

Все още обаче има по какво да се работи от гледна точка на онлайн плащания, мобилни решения и канали за реклама.

Също така конференции като Travel Academy са изключително полезни за споделянето на опит, най-добри практики и контакти, което влияе изключително добре за развитието на българският туризъм.

Какво още ще научим по време на Вашата лекция?

По време на лекцията ще засегнем основно въпроса за нуждата на програма за лоялност и това, как с помощта на програмата не само да привлечем, но и дълготрайно да задържим своите клиенти.

Ще разлгледаме няколко изключително популярни модела и начините им на внедряване в компанията, като същевременно ще покажа как Booking.com може да помогне на вашата бъдеща или настояща програма за лоялност.


👉 Може да научите повече по време на лекцията на  Даниел на тема „Как програмите за лоялност влияят върху продажбите?“ на 6.04., от 16:00 до 16:30 часа, в зала Keynote.

Още интервюта с лицата на Travel Academy VI: