Какво планирахме за 2020 година?

Header-Schedule

Работа, работа, работа … за туризма! 🙂

През 2019 подходихме леко плахо като разширихме събитията на Travel Academy от годишна конференция на бранша до Годишни награди в туризма, Нощ на Хотелите и Travel Expo. Оказа се, че не е имало повод за притеснение защото резултатите от събитията бяха красноречиви:

 • Новата локация за годишната конференция ни отключи толкова много нови възможности, но пък ни сервира и куп нови предизвикателства. Благодарение на нечовешкия труд конференцията бе посетена от над 470 участника, имахме над 20 бизнес изложителя и организирахме церемония по награждаването на победителите в Bulgarian Travel Academy Awards.
 • Почти 100 участника в първото издание на Bulgarian Travel Academy Awards, които си спретнаха страшно ожесточена надпревара за наградите на публиката. Имаше и опити за манипулация, имаше разочаровани, имаше сълзи, но имаше и много усмивки. Разгледайте снимките от награждаването или архива с печелившите.
 • Феноменален интерес към първото издание на Нощ на Хотелите. Няколкото безсънни седмици за Антон Пенев успяха да постигнат 25 градски хотела като домакини в инициативата и над 250 000 човека, които проявиха интерес и искаха да участват. За 18 часа бяха резервирани общо 193 стаи за нощувка на преференциална цена в столицата.
 • Завършихме годината с нов и различен формат на туристическо изложение – Travel Expo. Първото издание на експото успя да привлече 39 изложителя, които представиха своите ексклузивни оферти до над 12 000 посетителя в рамките на двата дни. Няколко дни след края на първото издание обявихме датите за 2020 г. и вече имаме регистрирани 28 изложителя, които нямат търпение да се включат в общата кампания за “Черен петък в туризма”.

Използвахме декември за да съберем всички данни, с които разполагаме и да направим внимателен анализ на това, което успяхме да постигнем и какво може да се доразвие или пък закрие. Благодарение на доверието на туристическия бранш, което успяхме да постигнем и вече дългогодишните партньорства с доставчици от всякакво естество, вече можем да обявим официално календара ни със събития и инициативи за 2020 г.

17.02.2020 : Travel Quiz #1

Туристическия бранш има нужда и да се забавлява, нали? Не всичко трябва да е “работа, работа, работа”. Затова и организираме първия Travel Quiz Night в бар City Stage, София на 17.02 (понеделник). Съвместо с “Quiz Night – Интелектуална зараза на София” ви каним на образователно пътешествие! Обещаваме това да не е първото и единствено събитие от този вид. Следете Facebook събитието за повече детайли и информация.

07.03.2020 : Sofia Travel Fest

Sofia Travel Fest e първият Туристически фестивал в България, който ще ви отведе в прекрасния свят на пътешествията. Еднодневно събитие, в което опитни пътешественици и страхотни разказвачи, чрез интерактивни презентации ще Ви вдъхновят и мотивират да откриете нови места, да преживеете заедно с тях още веднъж видяното. Ще Ви предоставят ценни съвети и ще ви покажат, че Пътешестването е общодостъпно. Алтернативна концепция за събитие, което е насочено към по-широката аудитория, а не само професионалистите в туристическата индустрия.

Първото издание на фестивала ще се проведе на 07.03.2020 в кино Люмиер, София – ще бъдат представени 11 лектора с техните уникални истории. Билетите за събитието вече са пуснати за продажба и можете да се регистрирате още днес.

03 – 04.04.2020 : VII годишна конференция на Travel Academy

Формата на конференцията остава почти същия за седмото си издание. Отново ще предложим 3 тематични зали, в които ще презентират над 30 лектора своите знания / теми или пък проблеми. Двудневната конференция отново ще се проведе в петък и събота (03 и 04 април), като залите тази година са : Hospitality. Keynote. Workshops. Работим усилено по програмата и в първата седмица на февруари ще публикуваме лекторите.

Какво е новото?

 • Ще наблегнем малко повече на B2B зоната като подберем подходящи изложители, които могат да са в полза на туристическата индустрия. Оказа се, че този формат позволява на участниците да сключват нови партньорства и сделки още повече на самото събитие.
 • Ще променим официалната вечеря в парти. Защо парти? Защото всички имаме нужда от малко разпускане – хубава музика, чаша вино, добър събеседник. Погрижили сме се за всичко и ще ви очакваме в бар City Stage, като по време на партито ще се проведе и церемонията по награждаването на победителите в Bulgarian Travel Academy Awards 2020.
 • Формата на лекциите се променя леко, като тази година ще дадем повече време на лекторите и ще заложим много качественото съдържание. Традиционно по време на годишната конференция ще има представители на различни държавни структури и ще се опитаме да намерим решения на проблемите чрез дискусия.

20.01 – 03.04.2020 : Bulgarian Travel Academy Awards 2020

Вярваме, че второто издание на Bulgarian Travel Academy Awards, ще надскочи успехите на годишните награди през 2019 г. Съществуването на награди с ясна методология, уважавано жури и защитено, безпристрастно гласуване от публиката е належащо за туристическата индустрия. Целта ни е да отличаваме успешни проекти в бранша, които трябва да служат за еталон на всички нас за професионализъм и визия. И всичко това по един съвременен, гарантиращ публичност за победителите начин.

Какво е новото?

 • След като анализирахме резултатите от наградите през 2019 г. направихме съществени промени по методологията. Можете да се запознаете с новите условия за участие на този линк, като се стараем да предложим максимална прозрачност както в номинациите, така и във всеки един процес на кампанията.
 • Добавихме нова категория “Туристически уебсайт на годината” тъй като има ужасно много добри кандидати в категорията и си заслужава да бъдат отличени и наградени.
 • Добавихме и категория “Ресторант / заведение на годината” тъй като смятаме, че без тази категория наградите не са завършени.
 • Сменихме софтуера за гласуване на публиката, като гарантираме на 100% достоверност на резултатите при гласуването.

09.2020 : Нощ на Хотелите 2020

Все още работим по изчистването на концепцията на формата за 2020 година. Съвсем скоро ще обявим и точните дати и градове, в които ще се проведе инициативата. Идеята ни е всяка година да разширяваме все повече кампанията и да привличаме все повече участници в каузата “Значението на Туризма”.

27.11 – 28.11.2020 : Travel Expo

Второто издание на туристическото изложение Travel Expo ще се проведе на 27 и 28 ноември 2020 г. във фоайетата на НДК, София. Датата отново е съобразена спрямо официалната дата на световната кампания “Черен петък”, като тук предоставяме възможност на туристическата индустрия да предложи ексклузивни оферти за почивки, екскурзии, хотели, круизи и всичко свързано с туризма на посетителите на събитието. Само 24 часа след пускане на регистрацията за 2020 г. бяха регистрирани повече от 20 изложителя и към момента продължават да се регистрират нови бизнеси, които желаят да участват.

В концепцията на експото е да се фокусираме върху продукта и услугата ни, а не във визиията и размера на изложбения щанд. Именно затова вярваме, че организираме ново поколение туристическо изложение с фокус върху крайния клиент. Всеки изложител в Travel Expo получава:

 • Напълно готов и брандиран щанд
 • Възможност да представи своите екслузивни оферти за посетителите
 • Участие в обща кампания за “Черен петък”
 • Свободен избор за позицията на щанда
 • Възможност за директни продажби

Входът за посетителите на Travel Expo е напълно безплатен, но е желателно да се регистрират предварително за да могат да участват в различните игри, които организираме с изложителите.


Какво става ясно се очертава една интересна, динамична и много натоварена година. Нямаме търпение! 🙂 За всякакви въпроси, партньорство, консултации или пък питие – пишете на info@travel-academy.org.

Предпочитания за поверителност
Travel Academy използва „бисквитки“ и други данни, за да предоставя, поддържа и подобрява услугите и рекламите си. Ако приемете, ще персонализираме съдържанието и рекламите, които виждате, въз основа на активността ви в услугите ни (като например Събития, HUB, Блог и др). Имаме и партньори, които измерват как се използват услугите ни. Кликнете върху „Политика за поверителност“, за да прегледате опциите, които имате.