/  Андрей Лилов

Андрей Лилов

Андрей Лилов е опитен експерт и предприемач в сферата на софтуерните технологии и травел индустрията. Съосновател на Академия за инвации в туризма. Създава и управлява успешно, няколко компании в турстическия сектор, сред които:

  • инoвативната платформа URBO, една променена представата за забавление и прекарване на свободното време за пътуващия човек и активния жител в градска среда.
  • Clientric – софтуерна компания за онлайн дистрибуционни решения
  • Media 35 – дружество за управление на публични права и др.

Андрей започва своята кариера във водеща софтуерна компания, веднага след завършването на Техническия Университет във Варна. За 15 години се изкачва и преминава през различни нива в компанията от Специалист обслужване на клиенти до Директор Бизнес Развитие. През 2014, зареден с огромен ентусиазъм, много иновативни идеи и богат опит в туристическия сектор основава първата си собствена компания за мобилни дистрибуционни и маркетингови решения за хотели и ресторанти.

Следвайки световните тенденции в бързо развиващата се технологична среда, потреблението на мобилни устройства и необходимостта от оптимизирани решения за улесняване на живота на хората, се ражда концепцията за мобилната платформа URBO.

През 2016 г. основава Академията за иновации в туризма, където основният фокус е запознаване с модерни инструменти и техники за увеличаване на продажбите.

Неговите познания и разбиране за сектора, увличането му по иновативни подходи и технологии, подпомагащи процесите в бизнеса, го превръщат винаги в интересен събеседник и лектор.

Лекция в годишната конференция на Андрей Лилов

Умен туризъм в градска среда
06.04.2019 10:30 - 11:00
зала Technology