/  Георги Йорданов

Георги Йорданов

Професионалният път на Георги преминава през областите право, икономика и туризъм. Той завършва Право в СУ „Св. Климент Охридски“, специализира европейско право в Университет Хамбург и икономика в Дюселдорф. Има значителен опит като юрист в различни организации с фокус върху финансовите пазари, корпоративното и търговското право. Участвал е като консултант стратегическо планиране и оптимизиране на някои от най-големите промишлени предприятия в България.

Страстта му към туризма го подтиква да завърши втора магистратура – Икономика на туризма на културно-историческото наследство в СУ, а скоро след това става и съучредител на Сдружение „Открий България“ и Национален Туристически Клъстер „Българският пътеводител“. Мисията на двете сдружения е подкрепа на устойчивото развитие на туризма чрез въвеждане на продуктови и технологични иновации, а проектите, които изпълняват са насочени към образование и предприемачество в туризма и повишаване конкурентоспособността на туристическия бизнес.

Георги участва като експерт в редица национални и международни проекти, вкл. „Българският пътеводител“ (www.bg-guide.org), Artreefs (www.artreefs.eu), DANUrB (www.danurb.eu), SEM Centres (www.sem-centres.eu), Визия за София (vizia.sofia.bg) TRANS-EDU-NET (www.trans-edu.net) и др.

Лекция в годишната конференция на Георги Йорданов

Предприемачество в туризма отвъд клишетата
05.04.2019 16:30 - 17:00
зала Keynote