/  Мартина Божанска

Мартина Божанска

Мартина Божанска е Директор „Маркетинг и продажби” в Метрополитън Хотел София, където работи повече от 11 години. Нейният професионален път стартира от хотел Golden Tulip в Лозана, Швейцария. Именно там тя черпи знания и опит от най-добрите в сферата на хотелиерството и завършва с отличие Swiss Hotel Management School, част от Swiss Education Group. Голямата й любов до ден днешен остават хотелите, но страстта по иновациите провокира множеството проекти, в които участва. Завършва магистърска програма по Иновации, предприемачество и финанси на ВУЗФ в партньорство с Бизнес институт, за да търси нови възможности за развитие и позициониране на хотелския бизнес. Участва като ментор в The Business Innovation Challenge и като оценител на проекти в рамките на „Иновация в действие“.

Мартина е един от първите служители на Wizz Air в България – участва при навлизането на компанията на местния пазар, а в Метрополитън Хотел София започва работа през 2008 година, един месец след официалното отваряне на вратите на хотела. Успява да наложи обекта на пазара и да създаде предпочитания към него в една силно конкурентна среда. Отговорността да оглавява отдел „Маркетинг и продажби“ е голяма – това е звеното, което носи приходите, гради имиджа и определя бъдещото развитие на компанията. Това определя и необходимостта тя да бъде винаги информирана за всички световни и локани тенденции.

Като човек, който обожава да учи и да се развива, Мартина е приета в първия випуск на „Лидерска академия“ на Съвета на жените в бизнеса. Преди няколко години, открива своето ново предизвикателство – дигиталния маркетинг. Завършва 7-месечната програма на SoftUni Digital и вече успешно я прилага за развитието на Метрополитън Хотел София.

В последните 4 години е лично ангажирана с проекта, за който ще разкаже по време на Травел Академи – Българско Конгресно Бюро. Убедена е в перспективата България да се развие като дестинация за MICE туризъм и смята, че това е цел, която би могла да обедини туристическия бизнес.

Лекция в годишната конференция на Мартина Божанска

Дискусия : Перспективи в MICE пътуванията и какво можем да приложим в България
06.04.2019 14:00 - 15:00
Зала HoReCa