/  Новини   /  Всичко, което трябва да знаете за конференцията на Travel Academy през 2019

Всичко, което трябва да знаете за конференцията на Travel Academy през 2019

Годишната конференция на Travel Academy се завръща за шести път през 2019 година на 5-6 април 2019 г. в София Тех Парк.

Събитието не е просто възможност да научите последните тенденции в туристическия бранш, но и да се срещнете с колеги и партньори, да зададете своите въпроси на експерти от туризма, да изградите полезни познанства в сектора.

През 2019 година обещахме много изненади и ето, че дойде време да “вдигнем завесата” за част от промените. С мисъл за туристическия бизнес, си поставихме амбициозни цели, които да следваме при реализирането на това издание на конференцията.

Ето всичко, което трябва да знаете за VI-та годишна конференция на Travel Academy, на едно място:

Нова локация

Една от най-значителните промени през 2019 е в локацията на конференцията. Тази година, събитието ще се проведе в София в едно от най-подходящите места за постигане на нашата мисия да обединим туристическия бранш – София Тех Парк.

Целта ни е да направим VI-та годишна конференция още по-достъпна, по-полезна и по-мащабна от преди. Залите за събития в София Тех Парк са напълно оборудвани с всичко необходимо, за да постигнем нашите цели.

Разположен на оживения булевард Цариградско шосе, паркът е лесно достъпен за всички участници от София и други части на България. Повече информация за локацията и достъпа до нея може да намерите на следната страница: Sofia Tech Park.

Формат на конференцията

VI-та годишна конференция в туризма на Travel Academy ще се проведе в дните 5-6 април 2019 г. в три тематични зали:

 • Keynote – Кратки презентации на професионалисти, свързани с туристическия бранш, които ще представят последните тенденции за развитието на индустрията, доклади с полезни данни и ценно know-how от страната и чужбина.
 • HoReCa – Всичко, свързано с хотелиерството и ресторантьорството, съдържателни презентации и панелни дискусии, представяне на иновативни продукти и услуги, добри практики от света.
 • Technology – презентации и панелни дискусии с фокус технологии в туризма, с които ще се опитаме да проследим технологичния напредък на туристическата индустрия в България, както и да начертаем бъдещето с примери и данни от цял свят. 

След като обявим пълната програма на конференцията, ще имате възможност да решите кои лекции от трите зали да посетите. Следете събитието във Facebook и oчаквайте подробности около темите през следващите седмици.

За кого е събитието?

Годишната конференция на Travel Academy е предназначена за:

 • Професионалисти, развиващи се и работещи в сферата на туризма – хотелиери, ресторантьори, туроператори, турагенти, маркетолози, преподаватели, общини и др.
 • Фирми, предлагащи продукти и услуги за бизнеса – чрез изложбен щанд на B2B Експо зона 2019 ще може да представите своите решения пред всички участници в конференцията.
 • Ученици и студенти, които тепърва започват развитието си в туристическата сфера – те ще имат възможност да посетят безплатно кариерното изложение Travel Career 2019, както и да се възползват от преференциални цени за регистрация за самата конференция.
 • Медии – по време на конференцията ще бъдат представени и дискутирани актуални теми и проблеми от интерес за обществото. Представители на медии  ще имат възможност за лични интервюта и срещи с експерти в туризма от България и света. Свържете се с нас за медиен достъп и партньорства.

Професионалисти, които не са пряко свързани с туризма, но проявяват интерес към индустрията, също са добре дошли. Разгледайте различните възможности за регистрация.

Ново: B2B Expo зона

Годишната конференция се посещава от 350+ професионалиста от туристическия бранш. Много от тях са на мениджърска позиция. Опитът ни до момента показва, че по време на двудневното събитие са стартирали много ползотворни партньорства.

През 2019 г., създаваме B2B Expo зона за бизнеси, които предлагат продукти и услуги в полза на туристическия бранш и искат да достигнат до участниците в конференцията. Всяко участие в B2B Expo зоната включва изложбен щанд и 2 пропуска за конференцията.

Научете повече и заявете участие тук: B2B Експо зона на Travel Academy.

Ново: Travel Careers

Travel Career е кариерно изложение, което ще се проведе за първи път в рамките на годишната конференция на Travel Academy. Каним всички работодатели да представят възможностите за кариера в тяхната компания и всички потенциални служители и студенти да се запознаят с възможностите за кариера в туризма.

Събитието е безплатно за посетители, но се изисква предварителна регистрация. Научете повече и заявете участие тук: Travel Career 2019.

Ново: Bulgarian Travel Awards

Тази година представяме Bulgarian Travel Awards – бизнес награди с ясна методология за оценка и експертно жури.

Ние вярваме, че съществуването на награди с прозрачен процес за избор на победител, публични номинации, уважавано жури и безпристрастно гласуване от публиката е належащо за туристическата сфера. Целта ни е да отличаваме успешни проекти в сектора, които трябва да служат за еталон на всички нас за професионализъм и визия. И всичко това по един съвременен, гарантиращ публичност за победителите начин.

Категориите, в които може да се кандидатства, са общо 16 в следните пет групи:

 • Хотел/друг обект на годината
 • Туристическа агенция/туроператор
 • Онлайн туристическа медия/блог
 • Туристическа община на годината
 • Туристическа атракция на годината

Кандидатствайте и научете повече за методологията тук: Bulgarian Travel Awards. Следете страницата на наградите във Facebook за да следите за всички актуални новини, нови членове на жури и процесите по регистрация.

Прочетете още: Защо създадохме Bulgarian Travel Awards?

Ново: VIP Lounge зона за лектори и участници

За тазгодишното издание на конференцията създадохме специална VIP зона за всички лектори и участниците, закупили VIP билет. Целта е по-добър нетуъркинг и по-качествено време между лекциите, които да бъдат използвани за нови бизнес контакти и партньорства.

Атмосферата във VIP Lounge зоната ще бъде подходяща за провеждане на неформални разговори, които да прерастнат във формални бизнес партньорства. Зоната ще бъде оборудвана с необходимите удобства за нетуъркинг и бизнес срещи.

За да се възползвате от достъп до VIP Lounge зоната, може да закупите своя VIP билет или да номинирате лектор/предложите тема, която да чуете/разкажете от сцената на конференцията.

Лектори и програма през 2019

В следващите седмици постепенно ще ви запознаваме с вдъхновяващите личности, които ще имате възможността да видите на сцената на Travel Academy. Вече водим преговори с експерти от сферата на туризма, които да ни впечатлят със спиращи дъха истории, данни, примери и проекти от страната и чужбина.

Пълният списък на лекторите може да следите в сайта. Тази година имате възможността да номирате лектор или предложите тема за конференцията. Може да го направите като попълните онлайн въпросника.

Пълната програма на конференцията ще стане ясна скоро, затова следете активно Facebook страницата на Travel Academy.

Цени и регистрация

Достъпът до конференцията на Travel Academy е подсигурен със следните възможности:

 • Стандартен билет (Ранни записвания, до 10 март 2019 г.) – включва пълен достъп до двудневната конференция; достъп до B2B експо зоната; достъп до Travel Career зона; покана за Гала вечерята на Travel Awards; кафе паузи и работни материали по време на конференцията.
 • Стандартен билет (след 10 март 2019 г.)
 • VIP билет – – включва пълен достъп до двудневната конференция, на първите редове; достъп до B2B експо зоната; достъп до Travel Career зона; покана за Гала вечерята на Travel Awards; достъп до VIP Lounge зона; кафе паузи и работни материали по време на конференцията.
 • Специални пакети – Научете повече тук.

Възползвайте се от отстъпките за всички събития, които предстоят по време на VI годишна конференция.  Напомняме, че до 31.01 са активни всякакви отстъпки и специални пакети за участие във всички събития около годишната конференция!

Може да разгледате всички подробности около регистрацията и да закупите своя билет на тази страница: Регистрация.

Записи от 2018

Ако все още не сте присъствали на някоя от предишните конференции на Travel Academy, или искате да си припомните какво е да сте част от събитието, може да се запознаете със записите от 5-тата годишна конференция през 2018 г.

Те ще ви дадат представа,, макар и бегла, за актуалността на темите, експертите, които имаме за лектори, както и за целите, които преследваме – една от тях е винаги да бъдем полезни за туристическия бизнес.

Контакти

Винаги сме отворени за въпроси, препоръки, идеи, запитвания за партньорства и обратна връзка от вас – хората, за които правим това събитие.

Може да се свържете с нас на имейл info@travel-academy.org или на телефон +35988 99 31 006. Последвайте ни в социалните мрежи: Facebook | Google +| YouTube