Travel Technologies

 

Травъл технологиите през 2017

Авиокомпаниите все по-вече искат да се превърнат в Амазон. Да продават директно, а не чрез посредници като GDS-те. Директната дистрибуция променя начина по-който се продават самолетните билети. Какви са решенията от технологична гледна точка, които могат да помогнат на авиокомпаниите в тяхната борба за директен достъп до клиентите. Какво всъщност е NDC?


Боян Манев

Вице президент развитие на пазари и продуктов маркетинг във VAYANT Travel Technologies. Над 15 години опит в e-commerce часта на травъл индустрията. В момента отговаря за продуктите на ВАЯНТ, които се предлагат на различни клеинти – най-вече авиокомпании, он-лайн травъл агенции, резервационни системи на авиокомпаниите, както и на глобалните резервационни системи. Продуктите на ВАЯНТ помагат най-вече на авиокомпаниите да предлагат техните оферти директно на пътуващите, като по този начин се намалява зависимостта на авикомпаниите от глобалните резервационни системи (GDS). Както и помагат за намаляне на разходите на авиокомпаниите от гледна точка на дистрибуционните такси.
Боян е с ВАЯНТ от 10 години и в момента е служителя с най-дълъг стаж в компанията, която в момента наброява над 80 човека. През тези години клиентиа на ВАЯНТ са компании като: Lufthansa, British Airways, Austrian Airlines, Fly Dubai, Gulf Air, Air Baltic, Hotelplan, Radixx, Hitit и други.
Преди ВАЯНТ (2000 – 2007) Боян е заемал позицията на Мениджър Развитие на пазари във Travelstoremaker.com където развива една от най-добрите IBE в Европа за своето време. Продукта е лизензиран от глбалните резервационни системи Worldspan и Galileo да се ползва от техни клиенти за цяла Европа.
Боян е завършил магистърска програма по бизнес администрация към Стопанския Факултет на СУ Св. Климент Охридски.