The Future of Travel

 

The Future of Travel - как да се приспособим към промените?

Future of Travel: персонални дигитални помощници, виртуална реалност, и гласово търсене ще определят развитието на технологиите по пътуванията. Какви продукти и маркетингови канали са важни за нишови играчи и за българската туристическа индустрия? В презентацията си Филип ще разкаже за новите технологии, които настъпват на пазара и как местните бизнеси могат да се приспособят, за да са успешни с технологичното поколение.


Филип Филипов

Филип е директор продукти в Skyscanner. Той води глобален екип от над 140 продуктови мениджъри и софтуерни специалисти, които развиват продукти за над 1800 партньора на мета-търсачката за полети, хотели, и коли под наем. Екипите са му в Единбург, Глазгоу, Лондон, Сингапур, Барселона и София, като Филип инициира и стартира офиса в България, който в момента има над 40 софтуерни специалисти и разработчици. Филип се присъединява към Skyscanner през 2013-а година, когато започва да развива B2B програмата в компанията и я разраства до 45 служителя и над 1600 партньора, измежду тях Microsoft, Lonely Planet, GroupOn, TravelSuperMarket и други.
Преди Skyscanner, Филип заема отговорни постове в различни компании – от консултантска кариера в Ню Йорк и Лондон до стартъп в травъл индустрията и венчър капиталист към Travel Capitalist Ventures. Той е редовен лектор в индустрията, с презентации и панели на най-големите събития в Европа, САЩ и Азия като Phocuswright и Web in Travel.
Филип има завършена с отличие бакалавърска степен от Harvard University и MBA от INSEAD.