Пътешествениците - новият таргет на туристическата индустрия

All-inclusive туризмът трайно отстъпва място на нов вид клиенти - пътешествениците. Най-често това са типа "градски номади", на възраст 20-45, които имат GPS навигация в колата и пътеводител в жабката. Прекарват уикендите си на път, търсейки непопулярни, но красиви и интересни дестинации, където да се заредят с адреналин или да се откъснат от стреса на града. Те не се интересуват от реклама в медиите. Не резервират предварително хотелски стаи. Не обичат нищо "организирано". Те обичат да импровизират.

  • Как да привлечем тяхното внимание?
  • Какво е важно за пътешественика?
  • Как да ги превърнем в "посланици на бранда"?

Повече за "Отбивки"

Проектът ОТБИВКИ е един от малкото успешни примери за превръщане на on-line аудитория в off-line продукт с реални продажби. Всичко започва през 2011-та година със създаването на малък travel блог. Пет години по-късно ОТБИВКИ е марка, за която са чували всички пътешественици в България. Хората зад проекта Иван Михалев и Елина Цанкова са доказателство, че пътешествията могат да бъдат не само хоби, но и професия.
Техните книги, представящи красиви и малко известни места в България, са литературна сензация. Те са единствените български автори с две книги в топ 10 на бестселърите за 2016-та година. В навечерието на Свети Валентин бе премиерата на третата им книга - "101 романтични места в България", която е пътеводител за влюбени. Освен пътуващ тандем, двамата са и партньори в живота. А отскоро към екипа им се присъедини и техният тригодишен син Александър.

Елина Цанкова е родена през 1985 г. и израства в гр. Видин. Завършва Анлийската гимназия в родния си град, след което „Журналистика“ в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистърска степен по „Публична комуникация“. Работила е като редактор и репортер в Българска Национална Телевизия, а през последните години е специалист по PR във водещи компании.

Иван Михалев е роден в Пловдив през 1973 г. Завършил е журналистика в СУ „Св. Климент Охридски“. Доктор е на обществените науки и информационните технологии. Работил като разследващ журналист във вестник "Капитал" (1998-2012). Носител е наградата "Черноризец Храбър" за журналистическо разследване (2008). Бил е главен редактор на вестник "Труд" (2013-2014). В момента е търговски директор на "Медийна група България".

Елина Цанкова и Иван Михалев