Дизайн на потребителското преживяване онлайн

С развитието на технологиите все повече дигитални продукти и услуги се борят за времето и вниманието на потребителите. Критично важно е да предложим на нашите клиенти адекватно преживяване, което е не само удобно, но и носи наслада, изгражда доверие и лоялност. Потребителско преживяване, което среща нуждите и целите на бизнес и потребител.

Ще говорим за:

  • Какво всъщност е дизайн на потребителското преживяване?
  • Какво кара потребителите да предпочетат даден бранд или услуга пред десетки и стотици други, предлагащи им сходни продукти, условия и функционалности?
  • Какво кара потребителите да изпитват наслада от интеракцията с даден дигитален продукт.
  • Дизайн на потребителското преживяване в туризма.
  • Как успешните компании използват силата на дизайна за да развиват своите продукти?

Защо UX дизайнът е изключително важен за всеки онлайн продукт и какви са ползите за бизнеса от инвестиция в изграждане на добро потребителско преживяване?

Повече за Момчил Христов

Посветих повече от 10 години от кариерата си на дизайна, стратегията и технологиите. През годините имах възможноста да работя както за големи международни компании, така и за малки местни фирми и свежи стартъпи. Част от брандовете, с които съм работил, включват Beiersdorf, United Nations (Sustainable Procurement in the Health Sector), Generali, Toyota, Smart Center, Българо-американска кредитна банка, Getti, School ClubZ. Loyal Travel.
От 2 години съм съосновател и криейтив директор на Fantasive Studio. Фокусът на работата ни е върху изграждането на дигитални продукти, бранд идентичност, криейтив и разработка.

Дизайн на потребителското преживяване онлайн