Новото нормално – годишната конференция на Travel Academy

New-Cover

Седмото издание на годишната конференция на Travel Academy ще е на тема “Новото нормално” и ще се проведе на 9-ти и 10-ти октомври в Hyatt Regency – най-новият петзвезден хотел в София.

Какво е новото нормално?

Туристическата индустрия е изправена пред огромно предизвикателство и невиждана криза. Единствените възможности за оцеляване на бизнеса са оптимизиране на процеси и разходи, автоматизация, технологични иновации и изграждане на доверие с клиентите.

Сред темите, които ще бъдат засегнати по време на конференцията са така важните:

 • Автоматизация
 • Дигитализация
 • Обединяване и трансформиране
 • Онлайн имидж и доверие
 • Технологично предимство

Новите зали

Подготвили сме 4 тематични зали, разпределени в двудневна конференция:

 1. Keynote – Новото нормално за туристическата индустрия.
 2. Workshops – Тематични уъркшопове с реални казуси от бизнеса и решенията им.
 3. Hospitality – Иновации, технологии, дигитализация, пандемия – как ще се справят хотелиерите?
 4. COVID-19 – Какви са преспективите пред туристическата индустрия и кога ще можем да разчитаме на възстановяване на различните направления?

Програма & Лектори

Седмото издание на годишната конференция е логично да акцентира в програма си ситуацията в туристическата индустрия и COVID мерките, които бизнесите трябва да вземат.

В петък ще започнем конференцията с много важна презентация на Европейската Туристическа Комисия. Люблена Димова ще ни представи темата “Как COVID-19 промени туризмa в Европа: тенденции и перспективи” от 10:00 до 10:30 ч. в зала Keynote.

В зала Keynote ще организираме и широка дискусия на тема “Предизвикателства пред туристическата индустрия и техните решения” с представители на МТ, КЗП, ЕТК и ИАНСМП. Дискусията ще се проведе от 10:30 до 12:30 ч.

След обедната почивка програмата се разделя в три отделни потока, разпределени по зали – Workshops, Keynote & Hospitality. Следете програмата за актуализации, в момента работим активно по потвърждаването на лекторите и сме готови на 95%.

Втория ден на конференцията ще се концентрира върху една тема – COVID-19. Ще организираме поредица от тематични дискусии с представители на повечето туристически НПО-та в България, с цел да проследим какво е свършено до момента и какви са възможностите за прогнозиране на следващите периоди.

COVID-19 противоепидемични мерки

Постарахме се да организираме конференцията при максимални противоеппидемични мерки, защото сигурността и здравето на нашите участници и лектори са наш изключително висок приоритет.

 • Всяка зала ще е с разредени места, като ще има минимум 1,5 метра разтояние межуду местата за участниците.
 • При регистрация за конференцията ще премерим температурата на всеки участник и лектор.
 • Ще дезинфекцираме залите на всяка пауза, а катедрата за лекторите ще се дезинфекцира след всяко участие.
 • Препоръчително е да носите маска по време на паузите и при придвижване в общите пространства.
Предпочитания за поверителност
Travel Academy използва „бисквитки“ и други данни, за да предоставя, поддържа и подобрява услугите и рекламите си. Ако приемете, ще персонализираме съдържанието и рекламите, които виждате, въз основа на активността ви в услугите ни (като например Събития, HUB, Блог и др). Имаме и партньори, които измерват как се използват услугите ни. Кликнете върху „Политика за поверителност“, за да прегледате опциите, които имате.