Travel Academy представя “Нощ на Хотелите”

BTA

Нощ на Хотелите – Да погледнем София през очите на туриста

На 28 и 29 септември за пръв път в България ще се проведе събитието Нощ на Хотелите. Събитие с идеална цел – за популяризиране на София и превръщането и в още по атрактивна, разпознаваема, модерна и сигурна дестинация приемаща своите туристи с креативност и толерантност. Ден след световния ден на туризма в знак благодарност към Софиянци за тяхното гостоприемство към туристите, хотелите отварят своите врати срещу символична сума, а Столична Oбщина ще осигури безплатен достъп до част от емблематичните за София туристически обекти.

Събитието е съпътствано от три лайтмотива – #ОпознайСофия, #БлагодаримВиСофиянци и #РомантичнаНощСофия, чрез които да бъдат откроени всички възможности, които София дава като туристически град. Именно благодарение на тези лайтмотиви жителите на София ще могат да погледнат своя град през призмата на негови гости. Нещо повече – да преоткрият възможностите, които градът предоставя.

#ОпознайСофия е онази част от събитието, която цели да обърне погледа на жителите на града към всички туристически обекти, които обикновено постоянно живеещите в града пренебрегват. Тя се oрганизира със съдействието на Столична община, която ще отвори вратите на Регионален исторически музей, Столичен зоопарк и Парк Врана абсолютно безплатно, както и ще организира безплатна пешеходна обиколка – „Опознай София – централна градска част” .

#РомантичнаНощСофия цели да предложи решение на проблема с липсата на интимност в забързаното ежедневие, като предоставя възможност на учатсниците в събитието за споделяне на позитивно преживяване с любимия човек. Именно поради тази причина резервацията може да бъде максимум за двама души, независимо от техните пол и раса – защото София освен романтична, е гостоприемна и толерантна.

С провеждането на първото издание на Нощ на Хотелите, София ще се утвърди като предпочитана туристическа дестинация редом до други европейски столици като Прага и Берлин, които са ежегодни домакини на събития от този тип. Нощта на Хотелите е начина на туристическия бранш да се отблагодари на софиянци за тяхното гостоприемство, с което допринасят за развитието на София като атрактивна, модерна и предпочитана туристическа дестинация. Именно това е и причината за най-важния лайтмотив, съпътстващ събитието – #БлагодаримВиСофиянци.

На 10.09.2019 г. от 11:00 ч. се проведе и първата пресконференция – представяне на “Нощ на Хотелите” с участието на Антон Пенев – съдружник в Travel Academy и Иво Маринов – директор на ОП „Туризъм“, Столична община. Ето и запис от пресконференцията:

Related Posts

Предпочитания за поверителност
Travel Academy използва „бисквитки“ и други данни, за да предоставя, поддържа и подобрява услугите и рекламите си. Ако приемете, ще персонализираме съдържанието и рекламите, които виждате, въз основа на активността ви в услугите ни (като например Събития, HUB, Блог и др). Имаме и партньори, които измерват как се използват услугите ни. Кликнете върху „Политика за поверителност“, за да прегледате опциите, които имате.